In the Spotlight: Ellen van den Wittenboer

21-11-2023
Ellen van den Wittenboer: loopbaancoach - IDHL-ondernemer in the spotlight


HEEZE - Speciaal voor het IDHL zet Heeze-Leende24 een lokale ondernemer in de spotlight. Deze maand is dat Ellen van den Wittenboer van Humentality. IDHL (Industrie en Dienstverlening Heeze-Leende) is één van de grootste ondernemersverenigingen van onze gemeente met een grote diversiteit aan bedrijven. Van kleine, zelfstandige dienstverleners tot grote internationaal opererende bedrijven met honderden medewerkers. Het IDHL organiseert inhoudelijke thema-avonden, workshops, bedrijfsbezoeken en sociale events waar ondernemers elkaar kunnen inspireren in een ontspannen sfeer.

HEEZE-LEENDE24/ THIJS VERLEG

Wil jij resultaatrijk nadenken over jezelf, je werk en loopbaan en je leven zodat je kunt groeien en ontwikkelen en weer met plezier je talenten inzet? Wil je graag écht onderzoeken wat precies bij je past en wat je beweegt? En zoek je begeleiding in het vinden en accepteren van antwoorden op deze vragen? Dan ben je bij Ellen van den Wittenboer, loopbaancoach en eigenaresse van Humentality loopbaancoaching XL aan het juiste adres. Al meer dan dertig jaar begeleidt Ellen met veel plezier mensen bij loopbaanvragen, werkgerelateerde coachingsvragen, assessments en outplacement. Ellen stimuleert mensen zichzelf te (her)vinden en te ontdekken waarvoor zij het liefst hun bed uitkomen. Dit doet ze op de energieke, spontane en optimistische manier die zo kenmerkend voor haar is. ‘Ik ben nu eenmaal een vrolijk type’, vertelt Ellen. ‘Ik zeg vaak tegen mensen: Gun het jezelf om uitdagingen aan te gaan met een zekere lichtheid. Het geeft immers zoveel ruimte als het je lukt om te glimlachen om jezelf.’

Ontdekkingsreis
Als je Ellen als (loopbaan)coach in de arm neemt dan ga je samen met haar op ontdekkingsreis, waarbij Ellen je helpt om jouw eigen antwoorden te vinden. Ze adviseert je, motiveert je en activeert je bij het ontdekken van je ambities, drijfveren en mogelijkheden. Zo krijg je een goed beeld van wie jij bent, wat je goed kunt en van wat je echt wilt met je werk en loopbaan. Ook met het werkelijkheid laten worden van die loopbaanwens helpt Ellen je. Soms door je dingen te laten doen, soms door je vaardigheden zoals solliciteren aan te leren, maar soms juist ook door je te leren dingen te laten zodat ruimte ontstaat voor iets nieuws. Respect voor wie jij werkelijk bent staat bij dit alles voorop.

Niet alleen loopbaancoaching
‘Naast loopbaancoaching coach ik ook mensen op het gebied van werkgeluk, interactie & communicatie, zelfvertrouwen/perfectionisme en vitaliteit’, vertelt Ellen. ‘Soms komt de persoon zelf rechtstreeks naar mij, maar ik word ook regelmatig door werkgevers ingehuurd om hun medewerkers hierin te ondersteunen. Bij een aantal bedrijven ben ik voor zowel loopbaancaching en -ontwikkeling als voor persoonlijke coaching een preferred supplier.’

Zoals het ooit begonnen is....
Ellen is zelf overigens een mooi voorbeeld van een succesvolle loopbaanverandering. Als conservatorium geschoolde begon ze haar loopbaan ooit als muziekdocente. Hoewel dit al mooi paste bij haar drijfveren ‘helpen’, ‘coachen’, ‘onderwijzen’, ‘adviseren’ en ‘creatieve oplossingen bieden’ miste ze in het contact met de scholieren de echte inhoudelijke diepgang. Diepgang die ze na een carrièreswitch wel vond in het werkterrein ‘mens en werk’ waar ze inmiddels meer dan 30 jaar actief is. Haar liefde voor muziek heeft daar overigens niet onder geleden: Ellen zingt elke week met volle overtuiging en veel voldoening klassieke muziek bij het Eindhovens Kamerkoor.

Badeendjes
In Ellens bedrijfsruimte in Eindhoven staat een flinke verzameling badeendjes. Als we daar naar vragen schiet ze in de lach. ‘Ja, die trekken nogal wat aandacht, maar ze zijn niet meer dan een van vele hulpmiddelen die ik tijdens coaching inzet. Deze badeendjes zijn een metafoor voor gedachten die mensen over zichzelf hebben. Gedachten die hen soms echt in de weg zitten en iedere keer weer komen bovendrijven. Met behulp van deze badeendjes laat ik zien hoe je op een andere manier met deze gedachten kunt omgaan.’

Zit ook jij met een vraagstuk over je loopbaan? Ben je benieuwd naar waar jouw werkelijke capaciteiten liggen of merk je in je werk dat je weinig zelfvertrouwen of veerkracht hebt? Neem dan eens contact op met Ellen van den Wittenboer, de contactgegevens vind je op website van Humentality.

Ook ondernemer en interesse in ondernemersvereniging IDHL? Neem een kijkje op de website voor meer informatie of vrijblijvende proefdeelname aan een van de activiteiten.

Terug