IDHL ondernemer Arnaud Bogaert in de spotlight!

19-10-2020

Arnaud Bogaert: liefhebber van, en vakman in fijnmetaal!

HEEZE - De liefde voor metaal en metaalbewerking zat er al vroeg in bij Arnaud Bogaert (50) van Bogaert Fijnmetaal in Heeze. Bijna dertig jaar geleden schreef Arnaud Bogaert zich in bij de Kamer van Koophandel en begon hij voor zichzelf. Ontkomen aan de dienstplicht kon hij echter niet en na twaalf maanden dienstplicht begon zijn bedrijfje letterlijk 'te draaien'.

''Ik ben in Frankrijk geboren, in Bergeijk grootgebracht maar inmiddels alweer 38 jaar woonachtig in Heeze. Na de LTS en het ROC ging ik werken bij Machinefabriek Smits in Valkenswaard. Mijn eigen bedrijf ben ik eigenlijk begonnen in een schuurtje op Oud Kerkhof in Heeze met een draaibankje. Ik had hier en daar wat klantjes en dat groeide steeds verder door.''

Het schuurtje was al snel te klein waarna de ondernemer in metaal een loodsje ging huren bij Theo en Janny van der Aalst. Bogaert Fijnmetaal groeide waarna nieuwbouw werd gezet op Industrieterrein ´De Poortmannen´ in Heeze. Inmiddels is Bogaert Fijnmetaal uitgegroeid tot een begrip in de hele regio en zijn er tien mensen werkzaam.

''We hebben een fantastisch team. Een hechte club in goede en slechte tijden.'' Arnaud doelt hiermee bijvoorbeeld op de kredietcrisis van 2009 en de huidige coronacrisis waarin hij samen met het personeel zoekt naar oplossingen om deze zware tijden door te komen. ''Tijdens de eerste golf kwam het personeel met het idee om in ploegen te werken. Ze brachten de oplossing om deze tijd door te komen en dat lukte.'' Inmiddels is de tweede golf gearriveerd en door wat verplaatsingen staan de medewerkers op ruime afstand van elkaar en wordt er in kleine groepjes geluncht.

Ook de grote brand bij het bedrijf in 2015 heeft veel impact gehad. ''Ik heb hier echt enige tijd last van gehad.'' Achteraf blijkt dat je goed verzekerd bent en alles perfect werd geregeld. Binnen een week draaide het bedrijf op een andere tijdelijke locatie. Er kwam zoveel bij kijken en voordat alles afgerond was, waren we ruim een jaar verder. Bogaert Fijnmetaal is een pionier op het gebied van Fijnmetaal en het kan Arnaud dan ook niet moeilijk genoeg zijn. ''We hebben al heel specifieke dingen gefreesd uit metaal en kunststof. Denk bijvoorbeeld aan de eerste prototypes van de LED lampen voor Philips en de kunststof hartkleppen.''

Dit alles gebeurt met hightech machines en de ondernemer blijft dan ook continue kijken waar hij eventueel kan verbeteren. ''De techniek gaat met sprongen vooruit en die wil ik graag volgen.'' Het bedrijf zal ook in de toekomst verder groeien. Zijn oudste zoon zit in de opleiding voor metaal dus wie weet volgt een tweede generatie Arnaud in de toekomst op. Tot die tijd gaat Arnaud echter met veel energie en plezier door met zijn liefhebberij; het bewerken van metaal in de ruimste zin van het woord, want niets is onmogelijk!

Voor meer informatie of wat Bogaert Fijnmetaal voor u kan betekenen; stuur een berichtje naar info@bogaertheeze.nl

Terug