In the Spotlight: Meneer van de Wijn

05-07-2024

Ondernemer Bjorn van der Putten (47) is eigenaar van Meneer van de Wijn, wijnspeciaalzaak gevestigd aan de Kapelstraat 29 in Heeze. Zijn liefde voor wijn groeide uit tot een eigen wijnzaak die dit jaar alweer tien jaar bestaat. Door zijn jarenlange ervaring en studie is hij 'expert' geworden op dit gebied. Met enige regelmaat maakt Bjorn wijnreizen om de excellente wijnen te vinden, te proeven en op te nemen in het bijzondere assortiment. Bjorn koopt in bij Nederlandse wijnhuizen maar zeker ook buiten onze landsgrenzen. Zijn expertise op wijngebied gaat wereldwijd maar hij heeft bewust gekozen voor de Europese wijnen. "Er is zoveel moois te verkrijgen op ons continent en mede daarom heb ik me gespecialiseerd in Europese wijnen en ja....ook in Nederland zijn de laatste jaren top wijnen te vinden."

Bjorn organiseert bijna maandelijks een Masterclass waarin een bepaald land of thema centraal staat en dus ook de wijnen uit dat land of gebied. "De proeverijen zijn eigenlijk altijd uitverkocht. Ik merk dat er veel vraag naar is, men steeds meer kennis heeft van wijn en graag de mooie en speciale wijnen wil proeven." Bjorn deelt graag zijn kennis over wijn. Naast de verkoop van wijnen aan particulieren, het beleveren van de horeca en de Masterclasses, doet hij in samenwerking met de Wijnstudio de hosting van de basiscursus en de cursus niveau twee WSET. Door deze kennisverbreding weten steeds meer mensen ons te vinden en kunnen we steeds meer mensen enthousiasmeren om wijn te drinken.

Bjorn is uitgesproken over het ondernemersklimaat in Heeze. Na de periode corona is de dynamiek op de een of andere manier veranderd in Heeze en ook de ontwikkeling van Heeze staat stil voor mijn gevoel. Ik kan de vinger niet op de zere plek leggen maar het voelt anders en er hangt een andere dynamiek in het dorp. Als ondernemer focus je je vooral op de zaken waar je energie van krijgt en blijf je zoeken naar mogelijkheden en kansen. Volgens de wijnkenner is het zeer reëel dat er een tweede filiaal bij gaat komen, de locatie is in voorbereiding en hopelijk kunnen we snel een aankondiging doen. De locatie blijft nog even geheim. Wil je meer informatie hebben, kennis opdoen of een Masterclass meemaken? Loop eens binnen bij Meneer van de Wijn aan de Kapelstraat 29 in Heeze of neem een kijkje op de website van deze speciaalzaak.

Terug