IDHL thema avond 'Marketing'

15-10-2018

Op 11 oktober lieten Bas van den Biggelaar en Marc Vos, van lid ondernemer Good2Consult, 30 ondernemers van het IDHL ervaren waarom klantbeleving en de klantreis belangrijk zijn, en wat je er zelf aan kunt doen. In deze workshop werden de mouwen opgestroopt om theorie en praktijk naast elkaar te leggen.

Als ondernemer heb je dagelijks contact met klanten. Door te luisteren naar klanten, en de klantreis en behoeften in kaart te brengen kun je snel verbeteringen doorvoeren waarmee klanten geholpen zijn. Daarmee zorg je voor een goede klanttevredenheid en vergroot je de voorsprong op je concurrent.

Na uitleg over hoe je een klantreis en persona kunt gebruiken en enkele aansprekende voorbeelden gingen de 30 deelnemers aan de slag met een groepsopdracht. Ervaringen en tips werden uitgewisseld, zoals hoe je op een slimme manier storingen bij de klant voorkomt, of hoe je omgaat met klachten. Ook de samenwerking met leveranciers en transporteurs kwam naar voren. In de laatste stap, bij de aflevering van pakketjes gaat het nog wel eens mis en dan moet je het snel en goed oplossen. Maar ook improvisatie en op een originele manier je in de kijker spelen om een opdracht te verwerven kwamen ter sprake.

De inzet deze avond werd afgeblust met een gezellige borrel in de bar van Hotel Kapellerput.

Terug