IDHL ondernemers Wim en Irene in de spotlight!

02-07-2018

Wim en Irene van Middelaar: horecapaar pur sang

HEEZE - In het pand aan de Kapelstraat 48 in Heeze is al 150 jaar een hotel gevestigd en heden ten dage draagt het de naam Hostellerie Vangaelen. Gastheer en gastvrouw Wim en Irene van Middelaar runnen de Hostellerie nu 12,5 jaar en maakte vele omzwervingen in de horecawereld om uiteindelijk in Heeze te gaan ondernemen.

Ze hebben elkaar in Weert leren kennen bij Hotel Jan van der Croon. Irene komt echt uit een horecafamilie en heeft het met de paplepel meegekregen. Wim wilde altijd kok worden maar dat is er nooit van gekomen. Hij volgde de hotelschool en na de opgedane ervaring besloot het jonge horecapaar in 1994 de koffers te pakken en een café-restaurant-vergadercentrum in Utrecht te beginnen, de Poort van Kleef. ''Het had al een horecabestemming maar we hebben er weer de 'swung' ingebracht en het tot een succes gemaakt'', zegt Wim.

Eind jaren negentig namen ze het hotel van de ouders van Irene over in Helmond. Hotel West Ende werd de werkplek voor Wim en Irene die daar alle creativiteit kwijt konden. Een hotel in hartje Helmond met dertig kamers en diverse vergaderzalen waar zij in twee fases diverse verbouwingen hebben uitgevoerd totdat zich een koper aandiende en het hotel verkocht werd in 2005.

Een jaar later kwam de Hostellerie in Heeze op hun pad dat ze in 2006 overnamen en de naam veranderde in Hostellerie Vangaelen. Inmiddels heeft ook dit pand al diverse verbouwingen en aanpassingen ondergaan en liggen er nog vele creatieve ideeën op de plank. ''We hebben een prikbord op kantoor waar we al onze ideeën verzamelen; een moodbord voor alle inspiratie die we opdoen. Irene doet deze bijvoorbeeld op tijdens het hardlopen, ik tijdens het fietsen of samen tijdens een vakantie in de bergen'', zegt Wim.

De passie voor eten en drinken is altijd gebleven bij Wim en Irene. Gecombineerd met creativiteit, een tikje onrust en de horecaervaring van beiden weten zij ook van Hostellerie Vangaelen een succes te maken. Eerder dit jaar werd de entree aangepakt en is er een mooie koffiebar gerealiseerd. Het volgend project zal vermoedelijk de tuin worden. ''Achter gaan ze bouwen. We kijken dus nu hoeveel plaats er overblijft voor ons en hoe we dit zo sfeervol mogelijk kunnen inrichten voor onze gasten. Wanneer je werkt in de horeca ben je nooit klaar, altijd bezig met en voor je gasten. Dat maakt de horeca zo leuk. Iedere dag is anders. Werken in de horeca is intensief, het verrijkt en geeft je ontzettend veel voldoening!''

Terug