IDHL bezoekt truckfabrikant DAF

24-05-2017

Op woensdagochtend 10 mei heeft het IDHL met een grote afvaardiging DAF Trucks te Eindhoven bezocht. Met een delegatie van ruim 30 leden werd koers gezet naar de productiefaciliteit in Eindhoven; in het hoofdgebouw werden we hartelijk ontvangen met koffie en thee vooraleer we de ‘corporate video’ te zien kregen. DAF, een dochteronderneming van het Amerikaanse Paccar, heeft productiefaciliteiten in Eindhoven (hoofdvestiging), Westerlo, Leyland en Ponta Grossa (Brazilië). Per dag lopen in Eindhoven momenteel 202 vrachtwagens van de types LF, CF en XF van de band af en het mondiale marktaandeel in het trucksegment stijgt nog elk jaar.

Aansluitend werden we uitgenodigd voor een rondleiding in onder meer de motoren- en assemblagefabriek. In een treintje werden we door de verschillende fabrieken gereden, waardoor een goed beeld ontstond van de opeenvolgende productieprocessen. Met name de logistieke afstemming en de continue verbetercultuur, welke volgens het PPS (Paccar Production Systems) is ingericht, baarde veel opzien.

Na de fabrieksrondleiding was er de mogelijkheid om de verschillende type vrachtwagens van binnen en buiten nader te bekijken voordat er weer koers werd gezet richting Heeze. Bij Tapperij de Zwaan werd deze interessante en leerzame ochtend onder het genot van een lunch afgesloten en werd er in het zonnetje nog even nagepraat.

Voor meer foto’s, welke zijn genomen tijdens dit bedrijfsbezoek, kunt u terecht op:
http://www.heeze24.nl/home/artikel/8917/IDHL-bezoekt-DAF-Trucks

Terug