Bernhaege Advocaten

Bedrijfsprofiel
In de jaren dat ik sinds 2002 advocaat ben, heb ik mogen ontdekken dat mijn kracht ligt in het bijstaan van ondernemers. Daarbinnen ligt mijn passie voor het vak – en daarmee mijn persoonlijke kracht – op het gebied van intellectueel eigendomsrecht (“IE”) en commerciële contracten voor ondernemers. Het is geweldig om door advies en bijstand op mijn vakgebied een ondernemer echt verder te kunnen helpen als extern en onafhankelijk adviseur.

Natuurlijk sta ik ondernemers bij indien conflicten ontstaan. Maar beter nog adviseer ik mijn cliënten preventief: bij het aangaan en opstellen van contracten of indien er gaandeweg veranderingen optreden. Bij conflicten geniet een goede regeling uiteraard mijn voorkeur. Lukt dat echter niet en is een procedure onvermijdelijk, dan zet ik alles op alles om voor mijn cliënt het beste resultaat te bereiken. Schriftelijk, maar vooral mondeling, de zaak voor de rechter bepleiten, is daarbij dan ook een van mijn sterke punten. En alles natuurlijk met het belang van mijn cliënten op de eerste plaats en zonder aan het persoonlijke aspect voorbij te gaan.

Binnen de “algemene contracten” voor ondernemers (bijvoorbeeld distributieovereenkomsten, agentuurovereenkomsten, samenwerkingsovereenkomsten, verschillende vaststellingsovereenkomsten, algemene voorwaarden) heb ik mij sinds de start van mijn advocatenpraktijk gespecialiseerd op het gebied van intellectueel eigendomsrecht (onder meer het auteursrecht, handelsnaamrecht en merkenrecht). Graag help ik ondernemers op het gebied van bescherming van hun zakelijke identiteit, maar ook indien zij worden aangesproken juist inbreuk te maken op rechten van derden en natuurlijk het maken van afspraken tussen ondernemers op dit gebied.

Naast advocaat ben ik ook erkend merken- en modellengemachtigde van de Benelux Vereniging Merken-en Modellenrecht (BMM). Ik kan hierdoor in een vroeg stadium advies en bijstand verlenen bij het ontwikkelen en vastleggen van onderscheidingsmiddelen.

Zelf ben ik alweer sinds 2007 woonachtig in Heeze. Sinds april 2014 oefen ik mijn praktijk weer uit als zelfstandig ondernemer en ben ik officieel in Heeze gevestigd. Direct sinds het begin heb mij echter als partner aangesloten bij Bernhaege Advocaten, gevestigd in Veghel waar ik normaal ook kantoor houd. Bernhaege advocaten is een organisatie waarbinnen verschillende specialisten op hun eigen gebied als zelfstandig ondernemers professioneel juridisch advies verlenen. En dat alles tegen concurrerende tarieven en een “lage drempel”.

Doordat ik zelf dus veel in Brabant reis, kom ik vaak bij mijn relaties over de vloer, die dat als erg prettig ervaren.

✆ 06 - 53 89 12 67
✆ 0413 - 35 22 11
✉ mvdhazenkamp@bernhaege.nl
www.bernhaege.nl
Bernhaege Advocaten
Contact: Muriel van den Hazenkamp
 
Adres: Hoogstraat 31
5462 CW Veghel
 
Telefoon: 0413-352211
 
E-mail: [javascript protected email address]
Website: www.bernhaege.nl